Om man bor sex mil från närmaste latte-serverande fik…

Varför är Ewa så duktig på att uppdatera bloggen medan Sarah bara latar sig?

Såhär är det: vi bor i skogen och kvalitén på vår internetuppkoppling får bedömas därefter.

Om man bor sex mil från närmaste latte-serverande fik kan man inte förvänta sig en oproblematisk relation till sin router. Det flyter liksom inte som i stan och jag köper det.

Vad jag där emot inte känner mig helt okej med är att vårt internet fryser ut mig. Jag får inte vara med. Det är inget skämt. Om någon annan vill använda internet här hemma måste de först be mig stänga av wi-fi’t på mina enheter. För om jag är ansluten till internet stör mina enheter ut hela systemet. Vilket i sin tur innebär att varken jag, min familj eller mina vänner kan använda nätet. Det blir med andra ord inget instagrammande.

Detta är personligt. Problem uppstår endast med mina enheter – min dator, min telefon och min surfplatta. Alla andra får röra sig fritt i Internets träskmarker medan jag får sitta still och vara tyst på en stubbe. Om jag reser mig från min stubbe blir det kaos i hela skogen. Det känns orättvist. Jag vill också få röra mig fritt.

Kan man åberopa allemansrätten?

Nu har jag i alla fall lyckats ladda ner en app och jag hoppas att jag kommer att kunna blogga härifrån framöver. Internetuppkopplingen brukar vara mer generös med app-användandet än webbsidor. Än så länge verkar det fungera men Internet är påhittigt när det kommer till att motarbeta mig så det dröjer nog en stund innan jag vågar ropa hej.

Bild från förra veckan när jag var hundvakt till mammas Wilse.

2 reaktioner på ”Om man bor sex mil från närmaste latte-serverande fik…

    1. Jamen visst! Utsikten är okej och i vanliga fall har jag inga problem med att sitta på en stubbe… men när det gäller internet känner jag mig lite utanför. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *