.. om vi inte gör det så ramlar vi ur boxen

Att gå sin egen väg är inte alltid så populärt. Det finns många runt om oss som tycker sig ha den bästa lösningen för just dig. Vi går igenom livet med ett ideal som på något vis bör uppfyllas och om vi nu inte gör det så ramla vi ur boxen. Boxen som delats ut till oss ses som en trygg enhet som ger oss harmoni och trygghet. Bara vi håller oss till det som förväntas av oss i skolan, samhället, vänkretsen och kanske även våra föräldrar så får vi en klapp på axeln med ord som. – Det kommer att gå bra för dig, fortsätt som du gör bara så kommer det att gå bra för dig.

Det här är ju givetvis en lögn. Jag kanske blev född i liten by där alla var bönder eller arbetar på verket. Mina ambitioner kanske inte alls ligger i att bli förman om 25 år på ett verk som jag inte ens orkar tänka på. Eller så blev jag född i en stor stad med massor av intryck och förutsättningar men som inte lockar alls då min innersta önskan är att få leva enkelt på en gård.

Många av oss som gör ett litet försök i att ta ett kliv ur boxen, blir ofta visade tillbaka av någon som tror sig veta vad som är bäst för just dig. Det slutar oftast med att man fogar in sig i ledet igen och ”biter ihop” med hopp om att det blir nog bra, bara jag försöker lite till.

Det som är menat som välvilja hos personen som visar tillbaka dig till en box du inte vill vara i är egentligen en ren förminskning eller ska jag skriva, förnedring av dig som person.

Det finns bara en person som vet vad som är bäst för dig och det är du. Vill du inte arbeta på verket utan vill satsa hårt på en reklambyrå i Göteborg så kommer du aldrig att bli tillfreds med dig själv om du inte i alla fall försöker.

Livet är en skola som ska lära dig vägen till dina drömmar. Om det står någon i vägen som undrar varför du gjort ditt val så får du följa din innersta önskan och helt enkelt inte lyssna på vad andra tycker. Troligen kommer samma person tillslut undra –Hur gjorde du för att komma dit du är idag.

Livet är ditt så lev det på ditt sätt, och låt alla andra får leva sitt liv på sitt sätt.

/E

2 reaktioner på ”.. om vi inte gör det så ramlar vi ur boxen

  1. Om vi inleder tillsyn, sa gor vi det inte som ombud for dig som har anmalt. Vi kommer alltsa inte att foretrada dig som anmaler och du blir inte part i tillsynsarendet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *