Jag ska akta mig för äppelpaj. Man kan förlora fötterna om man äter sånt.

Det är svårt att komma ifrån känslan av en mycket förkyld kropp men jag ska absolut göra mitt bästa. Om några timmar är det dags att öppna butiken och jag brukar bli mycket piggare när jag får träffa härliga kunder.

När jag vaknade i morse så upptäckte jag att min högerfot inte alls ville som jag. Det här är absolut inget ovanligt och heller inget att varken oroa sig för eller bli förbannad över. Man gör liksom klokast i att bara konstatera att den inte funkar idag.

Jag har psoriasisartrit och det är som det är och blir som det blir liksom. Många gånger har jag velat svälja en flaska smörjmedel för att få gångjärnen i lederna att funka igen men kommit på att det inte är så klokt.

Min medicin för lederna är ganska så enkel.

Rör på dig

Röra på mig så mycket jag kan, det vill säga, trampa kilometervis med hundarna varje dag om det bara går.

Ät rätt.

Om jag utesluter gluten och raffinerat socker blir jag otroligt mycket bättre och om jag går över till ganska strikt LCHF blir jag i det närmaste helt smärtfri.

Visst låter det kanon!

Det ÄR kanon på alla vis men artriten är snabb som en iller och bara jag gör ett litet, litet snedsteg från kosten så får jag böta kraftigt.

Igår åt jag glutenfri äppelpaj med vaniljsås och idag fick jag offra en högerfot. Äppelpaj i kombo med en förkylning var INGET klokt val en fredagskväll. Synden straffar liksom vissa på en gång.

Man kan ju undra om det var värt det.

//Ewa

7 reaktioner på ”Jag ska akta mig för äppelpaj. Man kan förlora fötterna om man äter sånt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *