Livet har gått in i en ny fas

Det är höst.

Löven ramlar ner i takt med regndropparna och ger en melankolisk känsla.

Människor man möter gömmer sig under sina tjocka kläder och manar på hunden som stannat för att läsa notiserna i lokaltidningen på kissrundan.

Löven formar små vallar efter trottoarerna och småfåglarna kalasar på det sista av frön och bär som buskarna bjuder på.

Livet har gått in i en ny fas, en återhämningsfas som vi alla så mycket behöver men som mycket få uppskattar.

Tiemerna flyttas fram tidigare och tidigare så att lamporna i fönstren ska ge lite myskänsla och liksom skrämma bort det mörka och kalla.

Den där vackra tiden med sprakande färger är över, nu väntar en mer grå ton och ett vintertidsmörker som lägger samhället, människorna och naturen i dvala.

Det är precis som det ska. Nu är det tid för återhämtning och vila. Livet bjuder oss på naturens rytm och om vi följer den så är det snart åter dags att spira tillsammans med ljusets återkomst. Skotern, skidorna och vinterpromenaderna, tillsammans med en blek sol i februari väntar.

Njut av den mörka återhämtningen som står på tur, mycket snart är det dags att se hur alla dina tankefrön kommer att spira i takt med våren.

Tänd ett ljus och vila, den mörka tiden är snart över.

/E

5 reaktioner på ”Livet har gått in i en ny fas

  1. Life has entered a new phase nice article.The lion forms small lanes along the sidewalks, and the little birds are calming on the last of the seeds and berries that the bushes offer nice moment.I really should need to attempt look at your blog one day earlier! A liability of gratitude is in order for sharing here. I am cheerful to see this information. I basically welcome you for that kind of effort. I simply welcome you and keep posting a few.

    Visit : know more

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *